M I C H E L  B R O N S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectinformatie

 

 

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Programma:

Projecttype:

Oppervlakte:

Jaar:

Bouwsom:

Bureau/ instelling:

Projectarchitect(en):

Functie:

Fase:

 

 

8 Twee-onder-1 kapwoningen aan de Barchman Wuytierslaan Amersfoort

 

 

Aan de Barchman Wuytierslaan in de wijk De Berg te Amersfoort ligt een braakliggend terrein waar de opdrachtgever 8 (vrijstaande) woningen wilt realiseren.

TenBrasWestinga heeft hier een stedenbouwkundige studie aan gewijd en een ontwerp gemaakt voor 8 2-onder-1 kap woningen met ruime tuin. De idee van het plan was om de bestaande structuur van de context door te zetten en  de “binnenkant” van de kavel te zien als apart wijkje in de wijk. Om dit te bewerkstelligen hebben wij een hof ontworpen waar de helft van de woningen direct aan grenst en hun adres aan het hof hebben. De overige woningen staan met hun front naar de Barchman Wuytierslaan cq. Aletta Jacobslaan.en hebben hier hun adres. Alle kavels zijn zo georiënteerd dat de tuinen voorzien zijn van zonlicht. Alle woningen hebben  twee parkeerplekken op eigen terrein.

De erfgrenzen bestaan uit verschillende hoogten hagen, welke er voor zorgen dat men geen schuttingen neerzet om het plan zo open mogelijk te houden.

 

De materialisering van de woningen bestaat uit natuurlijke materialen, met respect voor de groene, bosrijke omgeving, zoals houten gevels, leien daken en glazen balustraden.

 

D woningen bestaan allen uit 3 woonlagen en hebben een woonoppervlak van ca. 200m2. Alle ruimten zijn voorzien grote openingen welke ruim daglicht binnenlaten.

 

 

 

 

8 2-onder-1 kapwoningen

Barchman Wuytierslaan Amersfoort

Schipper Bosch

8 2-onder-1 kapwoningen met ruime tuin

Wonen

ca. 1.928 m2

2014

€ -

TenBrasWestinga

Roel ten Bras

Ontwerper

Prijsvraag / Selectie

8  T W E E - O N D E R - E E N  K A P W O N I N G E N  -  A M E R S F O O R T

2014

V E R K A V E L I N G

B E G A N E  G R O N D

E E R S T E   V E R D I E P I N G

T W E E D E  V E R D I E P I N G

M I C H E L  B R O N S