M I C H E L  B R O N S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectinformatie

 

 

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Programma:

 

 

Projecttype:

Oppervlakte:

Jaar:

Bouwsom:

Bureau/ instelling:

Projectarchitect(en):

Functie:

Fase:

 

 

Poppodium Hedon

 

 

Hedon is het poppodium van Zwolle en wijde omgeving en bestaat al vanaf 1973. Bij de uitbreidingsplannen is voorzien in een grote zaal voor 850 personen en een kleine zaal/ café voor 200 personen, het vergroten van de publiekscapaciteit binnen, het verbeteren en uitbreiden van de backstagevoorzieningen en het inpandig brengen van het laden en lossen.

Aan drie zijden wordt het huidige gebouw uitgebreid: aan de singelzijde het ontvangstgebied voor het publiek; aan de zuidwestzijde (rotonde) de kleine zaal en aan de noordwestzijde het backstagegebied. De nieuw te realiseren delen zijn herkenbaar gematerialiseerd in het ontwerp, middels een geperforeerde stalen gevel en grote glaspartijen. De publieksentree en –foyer zijn dubbelhoog en gericht op de Singel, zodat vanaf buiten de popuitstraling vergroot wordt. Vanuit de foyer zijn de routes naar de zalen helder en overzichtelijk. De grote zaal kent een grote intimiteit, één van de kenmerken die de oude zaal ook had. Het halfronde balkon en de licht getrapte zaalvloer zorgt voor optimale zichtlijnen, ook bij bestoelde concerten. De kleine zaal is een multifunctionele ruimte met royaal daglicht, maar ook verduisterbaar. Het ontwerp gaat uit van zoveel mogelijk behoud van het bestaande, zoals de bestaande constructie, welke vrijwel geheel hergebruikt is. Het poppodium heeft ook een gehele nieuwe vaste inrichting, zoals de bars, garderobe, kassa en zitmeubilair in de foyer.

 

In dit project heb ik meeontworpen in selectie-/ VO-, DO-, Bestek- en uitvoeringsfase. Ook het maken van 3d-visualisaties en presentaties voor gebruikers/ opdrachtgever en gemeente vielen hieronder.

 

 

 

 

 

 

Poppodium Hedon

Burgemeester Drijbersingel 7, Zwolle

Gemeente Zwolle

Grote popzaal / Muziekcafé / Foyers / Muziekoefenruimten / Artiestenfoyer / Backstage / Kantoren / Laden en Lossen

Cultuur

ca. 2.380 m2

2012-2014

€ 3.500.000

TenBrasWestinga

Roel ten Bras

Ontwerper

Selectie / VO / DO / Bestek / Uitvoering

P O P P O D I U M  H E D O N  -  Z W O L L E

D O O R S N E D E  A

D O O R S N E D E  B

2012 - 2014

B E G A N E  G R O N D

E E R S T E  V E R D I E P I N G

3 D  I M P R E S S I E S

D O O R S N E D E  C

D O O R S N E D E  D

M I C H E L  B R O N S