M I C H E L  B R O N S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectinformatie

 

 

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Programma:

Projecttype:

Oppervlakte:

Jaar:

Bouwsom:

Bureau/ instelling:

Projectarchitect(en):

Functie:

Fase:

 

 

Zwarte schuren in slagenlandschap te Boskoop

 

 

De twee appartementsgebouwen zijn gesitueerd in het plan ‘Waterrijk’ te Boskoop. Het gebied bestond voorheen uit boomkwekerijen en glastuinbouw. Het gehele gebied wordt ontwikkeld tot een woongebied met in totaal 440 woningen.

 

Inbo heeft hierin een groot aandeel ontworpen, namelijk 28 appartementen en 87 grondgebonden woningen. De twee appartementsgebouwen bestaan ieder uit 14 appartementen; 6 appartementen in het goedkopere segment en 8 luxe appartementen. De luxe appartementen openen zich richting het water, deze appartementen hebben 3 slaapkamers, een badkamer, een berging, en een woonkamer en zijn in totaal 114 m2. De appartementen in het goedkopere segment hebben 2 slaapkamers, een badkamer, een berging en een woonkamer en zijn 101m2.

 

De gevel en het dak van de gebouwen zijn gemaakt van antraciet gekleurde leien. Waar de balkons en de raamopeningen zich bevinden zijn de houten spanten in het zicht gelaten om zo een schuurachtige uitstraling te creëren. De kopgevels zijn van horizontale stroken, antraciet gekleurd hout om zo tot een nog schuurachtigere uitstraling te komen.

 

 

 

 

Waterrijk Boskoop

Boskoop

-

28 Appartementen

Wonen

ca. 890 m2

2010

-

INBO Amsterdam

Rik Bakker

Assistent ontwerper

Voorlopig Ontwerp

W A T E R R I J K  -  B O S K O O P

2010

B E G A N E  G R O N D

E E R S T E  V E R D I E P I N G

V I E R D E   V E R D I E P I N G

M I C H E L  B R O N S